AdFysio Weesp & Nigtevecht

Wat is sportfysiotherapie?DSC 2659

Sport u graag?

 

Bent u vaak in beweging?

Of overweegt u een sportieve activiteit te gaan doen?


Lees deze pagina dan even door.

U vindt hier informatie over wat de NVFS sportfysiotherapeut voor u kan betekenen. Uiteraard kan hij u bijstaan wanneer u een blessure hebt. Maar de NVFS sportfysiotherapeut adviseert ook over de opbouw van uw training, schoenen en braces of hij helpt u bij de keus van een sport die bij u past.

U vindt hier informatie over wat de NVFS sportfysiotherapeut voor u kan betekenen. Uiteraard kan hij u bijstaan wanneer u een blessure hebt. Maar de NVFS sportfysiotherapeut adviseert ook over de opbouw van uw training, schoenen en braces of hij helpt u bij de keus van een sport die bij u past.
De NVFS sportfysiotherapeutDe NVFS sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Na zijn studie fysiotherapie heeft hij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is.

De NVFS sportfysiotherapeut is geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en is lid van de NVFS , de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg. Deze registratie verzekert u dat de NVFS sportfysiotherapeut bij- en nascholingen volgt en naar congressen gaat. Oftewel: hij heeft de meest actuele kennis en vaardigheden in huis.

Dit stelt hem in staat om u op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, behandelen en begeleiden. Dat geldt niet alleen in een medische setting - als de dokter u doorverwijst. U kunt zelf rechtstreeks met de NVFS sportfysiotherapeut een afspraak maken. Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van uw verzekering.

Advies en begeleiding voor beginnende sporters
Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herkent u dat. Misschien is het al lang geleden dat u voor het laatst hebt gesport, bent u in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege uw handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten.

De NVFS sportfysiotherapeut kan u helpen bij het kiezen van een activiteit die bij u past. Hij is deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Hij kan u vertellen wat u kunt doen en hoe u het kunt doen. Met andere woorden: hij geeft advies en kan u er ook bij begeleiden. Tijdens de eerste afspraak kunt u de sportfysiotherapeut vertellen wat voor activiteit u wilt oppakken of welk doel u ermee wilt bereiken u en hij zal u van alles en nog wat vragen over uw sportverleden en uw gezondheid. Hij zal zo nodig ook testen als de FysioFitheidsScan bij u afnemen.

Een dergelijke test maakt hem (en u) duidelijk hoe fit u bent. Bent u niet erg fit, wanhoop dan niet! U bent immers op het juiste adres om fitter te worden. Want dat is de volgende stap! De NVFS sportfysiotherapeut begeleidt u hierbij. Dat kan tijdens elke training het geval zijn, of u komt een keer in de week langs om bij te praten en eventueel weer opnieuw een test te doen. Het is prettig te weten dat de NVFS sportfysiotherapeut samenwerkt met andere (para)medici in uw regio. Mocht u bijvoorbeeld ook naar een diëtist willen, dan stemmen de NVFS sportfysiotherapeut en de diëtist hun begeleiding op elkaar af.

Advies en begeleiding voor sporters
U sport en met veel plezier! U speelt competitie en u bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loopt u twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen.

Bekruipt u wel eens de vraag of u goed bezig bent? Of u wel effectief genoeg traint? Of u wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het u een beetje te duizelen als u nieuwe loopschoenen moet kopen en u tegenstrijdige adviezen krijgt? Bent u zwanger en wilt u graag zo lang mogelijk blijven sporten?

Kom eens langs bij onze NVFS sportfysiotherapeut. Deze professional heeft zich als fysiotherapeut gespecialiseerd in de sport. Hij kan zich helemaal in u als sporter verplaatsen en u vanuit zijn deskundigheid optimaal adviseren over alles wat met u sport te maken heeft. Wacht niet tot u een blessure hebt, maar vraag om advies als u bij elke service iets in uw schouder voelt. Laat eens naar de stand van uw enkels kijken als u vaak zwikt en vraag welke schoenen u het beste kunt dragen of welke brace u kunt gebruiken.

DSC 2703


Behandeling en begeleiding voor geblesseerde sporters
U bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de NVFS sportfysiotherapeut zorgen daarvoor.

Sport minded als hij is, weet de NVFS sportfysiotherapeut hoe u zich voelt en hij zal er alles aan doen om u zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij uw blessure na verwijzing door de arts. Maar hij adviseert u ook hoe u tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. U loopt dan zo min mogelijk achterstand op.d

Is uw blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat de NVFS sportfysiotherapeut deel uitmaakt van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgt hij ervoor dat u bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt.

Kwaliteit erkend
Een sportfysiotherapeut is geen alleskunner of een wondertherapeut. Hij weet waar zijn deskundigheid ophoudt en zal u dan ook tijdig en gericht doorverwijzen. Hij werkt daarom nooit alleen, maar altijd vanuit een intercollegiaal netwerk van huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden, sportmedische instellingen, Olympische Steunpunten, sportmasseurs, trainers en sportdiëtisten. Bovendien staat een erkende sportfysiotherapeut geregistreerd zodat hij u garantie geeft op een uitstekende kwaliteit van uw behandeling en begeleiding. Die garantie kan hij u bieden door de continue kwaliteitsverbetering waaraan hij werkt, in de vorm van verplichte scholing en de jaarlijkse toetsing en herregistratie van zijn kwaliteiten als sportfysiotherapeut. Een erkende sportfysiotherapeut staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg, de NVFS. Deze vereniging is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, de KNGF en is erkend door het Ministerie van VWS als officiële koepelorganisatie in de sportgezondheidszorg.

De NFVS is buitengewoon lid van het NOC*NSF en werkt met hen en Consument en Veiligheid samen in het meerjarenprogramma SPORTBLESSURE VRIJ. De NVFS is handvestondertekenaar van het landelijk actieprogramma Nederland in beweging! Van NOC*NSF in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting, de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF de stichting Jeugd in Beweging en vele anderen.

Henny van Lochem
Gerard Miltenburg
(0294) - 414268
(0294) - 412263