AdFysio Weesp & Nigtevecht

WAT IS MANUELE THERAPIE (SOMT)?

Een manueel therapeut heeft na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie gevolgd. Daarmee heeft hij specifieke kennis opgedaan aan het bewegingsapparaat en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding kan de manueel therapeut goed de oorzaak van uw klachten beoordelen en een individueel behandelplan voorstellen. Als een gewricht beperkt is in zijn bewegingen of pijnlijk is tijdens bewegen, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten bewegen makkelijker en functioneren beter.

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in gewrichten kunnen worden toegepast, waardoor gewrichten beter gaan functioneren en de houding en bewegingen verbeteren.

DSC 2693

  

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nekklachten, al dan niet uitstralend naar de arm(en);
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • schouderklachten
  • heupklachten

Fysiotherapie Specialisatie 2684Tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kunnen worden. Er vindt een screening plaats of vooraf verder medisch onderzoek noodzakelijk is en er vindt een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek plaats. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over uw klachten; bijvoorbeeld hoe ze zijn ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen, etc. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en de gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van de klachten zitten. Samen met de patiƫnt beslist de manueel therapeut of manuele therapie zinvol is. Naast een effectieve behandeling geeft de manueel therapeut instructies en begeleiding over optimaal en gezond bewegen.

ONZE MANUEEL THERAPEUTEN ZIJN

Henny van Lochem
Gerard Miltenburg 
(0294) - 414268
(0294) - 412263