AdFysio Weesp & Nigtevecht

Veelgestelde vragen...

DSC 2679

 • Moet ik een handdoek meenemen?Het is niet verplicht, maar wel fijn als u een handdoek mee kunt nemen!
 • Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
  U kunt bij ons terecht zonder verwijzing. Wij voeren dan een (wettelijk verplichte) extra screening uit. Houdt u er wel rekening mee, dat inmiddels bijna alle verzekeraars deze screening als een extra behandeling meetellen!dd
 • Wat moet ik meenemen?
  Uw verwijzing (indien u die heeft), uw identiteitsbewijs, uw adres- en verzekeringsgegevens en (mobiele) telefoonnummer.
 • Ik heb chronisch rugklachten, valt dit ook onder de chronische verzekering?
  De ‘chronische lijst’ (die door de basisverzekering wordt vergoed) is een lijst met specifieke aandoeningen/ziektebeelden, bijvoorbeeld bepaalde neurologische aandoeningen, fracturen en operaties. In de meeste gevallen vallen ‘gewone’ rugklachten hier niet onder. Indien er (volgens de lijst) sprake is van een chronische aandoening, komen de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering (of voor eigen rekening als u geen aanvullende verzekering heeft).
 • Moet ik speciale kleding meenemen?
  U hoeft voor de fysiotherapie geen extra kleding mee te nemen. In sommige gevallen (bijvoorbeeld bij de sportfysiotherapeut) kan hier wel om gevraagd worden.
 • Valt fysiotherapie onder het eigen risico?
  Fysiotherapie wordt vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten voor een bepaald aantal behandelingen per jaar. Dit valt niet onder het eigen risico.
 • Indien u een klacht of aandoening heeft die op de chronische lijst staat, wordt de therapie hiervoor (vanaf de 21 behandeling, zie ook vraag 4) vergoed uit de basisverzekering. Dit valt wel onder het eigen risico.